Landet

Har återvänt till midsommarfirandets lantställe. Efter lite städning och en vända till byn somnade jag i kvällsolen. Efter det grillade vi och åt jordgubbar. Lite semesterfeeling har infunnit sig fast jag jobbat ett par timmar idag, skönt! Imorgon blir det sol vid havet. Skulle inte tro att det blir bad för en kruka som mig, om det nu inte är riktigt varmt. Kom på att jag inte hade någon bok till imorgon. Blir rastlös om jag inte har något att läsa på stranden. Åkte till byns bokhandel för att köpa en pocket. Men nej, de sålde inte böcker där.. hmm!

En bild på den smarriga midsommarlunchen! Fler bilder från helgen när jag lagt över dem :)

Sommarkväll

I lördags var det vin på en balkong, musik och mycket skratt. Mer!
Therese utan...


.. och med mössa på. Var det så kallt? :)

Stim

Jag är inne i ett klänningsstim nu verkar det som. Efter att ha letat hela våren hittade jag två stycken till, på bara ett klick. Hur glad blir man inte? Precis.

Happiness in a dress.. or two!

Säger godnatt med en bild från igår

img_1202 (MMS)

PM med girlsen, en mycket rolig kväll!


Härlig höst

..kan man tro att det är ute. Men än är det lite tidigt för det va?
Idag hälsade jag på mitt praktikföretag där jag ska spendera ungefär hela hösten på. Det är ett stort och ganska välkänt företag häromkring och om jag hade ett bra intryck av det tidigare så har det fördubblats nu. Trevliga, lättsamma människor, blandade team (både vad det gäller kompetens och kvinnor/män, vilket är ett stort +) och vad det verkar roliga arbetsuppgifter. Med det, en positiv inställning och lite tur (det ska alltid till lite tur..) kan det här bli den roligaste praktikperioden jag gjort. Jag ser fram emot hösten!

Glädje

Idag har jag efter mycket slit blivit så glad över två saker. Glad räcker egentligen inte, euforisk kanske?
Det första glädjeskuttet kom när jag efter ett antal timmars kodskrivande och fixande fram och tillbaka äntligen fick applikationen som vi bygger i programmeringsprojektet att fungera. Den grundläggande logiken och databasen är på plats så nu är det bara lite säkerhetslösningar och felhanteringskod som ska dit, och själva utseendet såklart.
Den andra anledningen till lycka var att jag fick reda på att jag klarade tentan i samma kurs! Hade i stort sett tappat hoppet när det stod att hälften blev underkända, men tydligen lyckades jag pricka in tillräckligt många rätt. Tjoho!


Student + bal = sant

Här kommer en liten bildkavalkad från de senaste dagarnas
festligheter med lillasyster i centrum.


Katedralskolans bal. Kavaljer är Marlenes pojkvän Johan.
Sötaste väskan!
Marlene på gång i vimlet.


Jag bland alla herrarna?


Den här minen kom sig av att pappa berättade hur rädd Loffe hade
varit under nattens åskoväder. Stackars hund hade klämt sig in
mellan soffan och väggen och suttit där och skakat :(


Nellie hos morfar.


Publik som inväntar den andra balen.
Ryssbygymnasiets bal
Helgens

Slänger upp några bilder från helgens jag och studentfirande!
Längtar efter ledigt

Ny vecka som är fullproppad med "att-göror". Tog en lugn sovmorgon idag med massa pepp för att dagen och veckan ska gå bra. Det behövdes efter den ganska förtvivlade kvällen igår när jag fick lite panik av allt jag måste göra inom de närmsta två veckorna. Och inget är speciellt kul. Men det var igår! Idag säger jag till mig själv att allt är roligt, utmanande och självklart kommer jag fixa det. Dagarna är med andra ord upplanerade men räknar med att börja leva ett normalt liv efter midsommar igen. Typ.

Helgen och förra veckan bestod av bal och student som var väldigt roligt. Kan egentligen inte riktigt förstå att min lilla lillasyster och min lilla kusin faktiskt inte är så små längre. Nu är dom där jag var för 7 år sedan, och då var man ju väldigt stor, ja faktiskt vuxen.

Solglasögon är bra på att dölja trött ögon. Idag är det ny energi och nya tag.

Vakna

Undrar just om det är fel på kaffet eller mig? Annars borde man väl inte halvsova (läs: nicka till) efter tre koppar?
Har åtminstonde lyckats jobba undan några timmar nu och ska fortsätta dagen med lite pluggande. Sommarkursen jag ska läsa har satt igång också, ska bli riktigt kul! Förutom ett antal inlämningsuppgifter ska jag göra ett projekt som handlar om att ta fram en komplett webbplats. Vilket företag som ska få den kommer jag visa senare.

Blev en god och trevlig lunch i solen på Båtsmannen innan. Det är så himla skönt att komma ifrån datorn lite, och framför allt komma ut. Sådana här dagar blir det annars ofta en tallrik med något snabbt framför datorn alternativt hoppar jag över det helt vilket kanske inte är den bästa lösningen egentligen. Skärpning på mig!

I know

Lite mycket frånvaro här, jag vet. Men gjorde tenta igår, och håller för närvarande alla tummar och tår för att jag lyckades pricka in tillräckligt många rätt. Man kan tro att det är sommarlov nu men då tror man fel. Har inlämning av ett projekt vid midsommar, ska öka antalet arbetade timmar och sommarkursen börjar på tisdag. Men först är det studentvecka och dags att fira av alla nybakade glada studenter.

Inslaget

Nu lägger jag ner pluggandet för ikväll. Sömn är ju en grundläggande del i att man överhuvudtaget ska kunna banka in något i huvudet. Räknade ut att jag bara hade ca 360 sidor kvar att sammanfatta. Känns ju lugnt. Borde hinna till lördag eftermiddag.

Som jag skrev tidigare är det en del personer som ska firas den närmaste framtiden, rättare sagt 3 födelsedagar och 4 studenter (men jag kommer tyvärr bara kunna gå på 3 då 2 krockar). Detta har gjort att en liten presentsamling har börjat byggas upp, och det är ju inte fel. Det är alltid väldigt trevligt att ge.

Hemligt! Ungefär hälften av den totala presenthögen inslagen. Sweet.
RSS 2.0