Det är inte okej

Det är inte okej att ligga vaken kl 04 på natten (vissa säger morgon men för mig är det natt) för att man har hosta. Inte ens om det är en lördagsnatt. Jag försökte att inte låtsas om det först. Hade tagit både hostmedicin och bricanyl så någon riktig hosta kunde ju inte dra igång. Det gjorde den. Till slut kände jag att till och med de som gick förbi utanför sovrumsfönstret började reagera på att det var någon som hostade liite för mycket. Så nu har jag hängt i soffan med täcke och varmt honungsvatten ett par timmar. Lika bra så. Inte en endaste bra film visas så jag har scannat igenom mitt lager av underhållning på nätet. Men inte en jäkel har ju uppdaterat sin blogg senaste tiden. Har folk semester eller? Antagligen. Och tanken är att min börjar på måndag. Måtte jag vara frisk tills dess!

Kleenex Tissue Tree.

Så kan man också göra med allt snytpapper som gått åt senaste tiden


Ernst

Nu är köket färdigmålat. Blev ganska nöjd förutom några småsaker, men det är ju ett gammalt kök och som sagt det var allt ut eller bara lite fix som gällde. Nu är det ljust och jag kan äntligen ta in lite fler färgade detaljer.
Slängde precis ner mig i soffan med förkylningen. Tänkte titta på vad Ernst gör för fint idag, känns bra när man själv sitter med målarfärg på händerna. Man riktigt får känslan av renoveringen, känner dammet i luften och doften av målarfärg..  Ernst har för övrigt en del oneliners idag som jag verkligen gillar.
Har gjort en kvällens topp 3 (och då har det bara gått 20 min av programmet):

1. "Den här luktar liksom äckelgott. Som kattkiss, fast godare"
2. "Det här är en kul kille, gula blad. Citrontimjan!"
3. "De här rostfria killarna kan vi ju trycka på här"

Good life!Let's do the clap dance and air orchestra!
Godnatt från mig!

Då var det kört

Har jag bestämt så har jag bestämt mig, det är det som är felet. Så även om jag hade feber idag och svettades och väste så var jag liksom tvungen att stå där med penseln i köket. Men har man bott i ett brunt kök i mer än 3 år (och även uppväxt i ett..) då är det liksom nog helt plötsligt.

Ja det förstår man ju.

 

Jag bara undrar, hur tänkte dom när dom satte upp den här tapeten?

 

Vitt!

 

Mer vitt!

 

Hann med två strykningar idag. Läste nånstans att förarbetet (spackling, tvätt o tejpning) skulle ta 75 % av tiden och själva målningen 25 %. Bullshit säger jag till det. Tror det blir ett lager till imorgon, sen får det nog vara färdigt.


Helgen


Skickar upp lite uppiggande bilder från helgen när jag ändå sitter hemma och är sjuk. Det är så tråkigt när man inte känner sig kry, ingenting känns roligt. Men imorgon, oavsett om jag är frisk eller inte ska jag sätta igång med målningen av köket. Vi har dragit på det för länge ändå nu.


Köksrenovering light

Vilken rolig och mysig helg! Jag tror att jag trots mina nu väldigt trötta ögon har tankat på med en hel del energi till veckan som kommer.

David och jag tänker att vi ska fixa till köket och känner att det antingen är all in eller fixa det man kan med små medel. Det hade ju såklart varit kul att slå ut hela köket och sätta in ett nytt men med tanke på att vi inte vet hur länge vi ska bo kvar samtidigt som vi hört att värdet på lägenheten inte självklart ökar i och med en renovering så blir det småfix som gäller. Färg och penslar är inköpt och på onsdag (senast hoppas jag) är det tänkt att den bajsbruna tapeten ska bli vit. Steg nr 2 är inköp av vit tavellist och kanske någon mer färgglad Iittala-lykta. Sen kanske även de nu bruna stolarna ska få sig en omgång av vit färg. En annan tanke som slog mig ikväll var att man ju kan måla bänkskivan och kaklet i vitt också. Om det inte framgått än så vill jag alltså ha ett ljust kök. Jag måste nog lägga upp en bild för att ni ska förstå hur jag känner. Återkommer.

Rycket

Jobbar och taggar inför en sak. Superstädning innan det är dags att sätta sig med plugget. Jag inbillar mig att två timmar räcker till vardagsrum, balkong, toa, disken i köket och lite fix i sovrummet. Det blir musik på för att fixa det här.


Blomster

I vanlig ordning kan jag inte låta bli att lägga upp bilder på fina blommor. De här från midsommar, som visst blev ett litet tema idag. Bordsdekorationer och present.Midsommarbilder

Årets midsommar firades ute på landet i en gammal lada med långbord och god mat som alla gästerna fixat. En dröm att vara värdinna i ett sånt läge. Som vanligt hinner man inte riktigt fota när man koncentrerar sig på att ha kul så tyvärr blev det lite fattigt med bilder den här gången. Om nu ingen vänlig själ skickar sina till mig då.. ;)Ladan. Gömmer sig någon bakom ena björkruskan?


Japp, och någon är rädd för läsköppnande


Gästerna anländer


Delar av det härliga midsommargänget


Tipsrunda


.. en klurig sådan


Mat!


Sofie och jag framåt kvällen

Ledig tid

..lockar alltid till havet. Salta vindar är bäst!

Välkommen till mig...

...lilla lampa! Mer vitt och lite ljus i fönstret.

 

Sommar. Buskarna utanför fönstret är snart i full blom.


Sommaren igång

Åh.. jag glömde kameran i bilen! Tänkte ju lagt upp lite bilder från veckan men tror ni en räddhare som mig vågar sig ut till garaget? Njaeh..
Den här veckan har gått så snabbt! Blandad ledighet med jobb. Idag har jag hjälpt Caj att flytta till en så fin lägenhet. Och det bästa (åtminstonde för oss flyttgummor/gubbar) var att det bara var en våning ner i huset där hon bor. I onsdags kväll hade vi en picknick på mossen utanför. En riktigt varm sommarkväll med luftballonger ovanför, mysigt!


RSS 2.0