Jag kan åka nu!
Alltså jag längtar nästan ihjäl mig. Som när man var liten och skulle åka till Liseberg och när man åkte in i Göteborg och såg alla karusseller. Då kunde man nästan inte hålla sig från att hoppa ur bussen och springa sista meterna in. Stå i kö för inträde? Men skynda dåå!
Så känns det en seg och mulen dag som idag. Jag skulle nästan kunna sätta mig i bilen och köra till Landvetter nu. Men tror jag hade tröttnat av att hänga på sån liten flygplats efter några dagar..


Have you heard?


Bird is the word.


Sprudlande

Idag är jag sprudlande, på något konstigt vis! Försöker koncentrera mig på måste-grejerna som ska vara färdiga snart men det går liksom sådär. Än mer speedad blir man av det där kaffet som jag dricker för att bli mer koncentrerad och fokuserad, haha. Har för övrigt druckit upp ett helt paket kaffe på 1,5 vecka, det känns inte helt sunt i det här hushållet då vi till största delen är te-drickare. Jaja, det blir säkert lite av en detox när vi kommer iväg (..eller också inte).

Jag var på intervju förra veckan förresten. Hos praktiksamordnaren på DFM (vår institutionen för datavetenskap, fysik och matematik). Han intervjuar de som är intresserade av att göra praktik och använder sen sina kontakter ute på företagen för att para ihop oss med "rätt" företag och projekt. Så inom kort blir det nog en intervju på det företag som jag förhoppningsvis ska göra min praktik på under hela höstterminen. Det är en sån lyx! När jag läste på Inköp & Supply Management fick vi sköta all kontakt med företagen själva, dels marknadsföra programmet och syftet med att göra praktik, dels oss själva. Det gick ju sådär i vissa fall. Efter praktikterminen i höst är vi nästan klara, två ynka kurser till och sen skriva exjobb, det är helt sjukt att man snart är där, och framförallt klar! Jag skulle gärna skriva exjobbet i sommar, men känner att jag behöver erfarenheten från praktiken (+ den obligatoriska metod-kursen) för att kunna skriva nåt relevant. Ser verkligen fram emot det!


Ett sånt där körsbärtsträd

Jag längtar så till sommaren! Första sommaren på väldigt länge som jag slipper stressa eller ha ångest över. Jag tar det i min takt, jobbar så mycket som jag kan, läser in om jag har något efter mig och utökar med en eller två intressanta kurser i informatik.Hösten var lite av en pita (pain in the ass) vad gäller stress, men sen årskiftet har jag mest känt mig lugn (ok, jag vet att David inte håller med helt där) och tillfreds med tillvaron. Framtiden känns mycket ljusare än vad det känts tidigare. Man kan väl tro att mitt humör följer konjunkturen på något vis och självklart påverkar det med, dvs den allmänna uppfattningen om hur det går för samhället. Men den här lugna och helt-okej-känslan har jag nog inte hittat i mig själv sen.. hmm Norge eller sen jag kom hem därifrån.
Kommer ihåg att både Maria och jag pratade om att man inte hade så stora problem där (vad man nu ska definiera som problem, men det är en annan fråga), man fokuserade inte så mycket på "onödiga" saker (också en definitionsfråga). Kanske dels för att man var långt hemifrån och inte kunde involvera sig i alla olika saker och människor. Kanske dels för att ekonomin kändes hyfsad på plats. Kanske dels för att framtidstron på något sätt förändrades och man kände att man hade fler möjligheter när man kom hem än när man åkte. Jaa, jag vet inte, jag bara spekulerar.
Det är en känsla som är svår att beskriva men den påmminer om det man kände när man var liten och låg uppflugen i kojan i körsbärsträdet som låg som intryckt den lilla trädgården till sommarstugan. Högt upp från allt och alla med bara bladverken och himmelen, det var också en väldigt problemfri och härlig tillvaro. Jag sysselsatte mig ganska mycket själv när jag var liten och kunde sitta i timmar och fundera. Så uppe i det där körsbärsträdet kunde jag ligga på en liten strandmadrass till det började bli kväll och dags att äta.
Skulle inte ha något emot ett sånt där ställe nu med :)


Många hjärtan

Jag är inte riktigt med i nuet de här dagarna. Tänker bara på allt jag ska hinna innan vi åker och sen bara längtar jag! Lite smått resfeber är nog inblandat också. Typiskt nog är det en väldig massa i skolan just de här veckorna, med den turen man har så är det klart att man ska pricka in det. Men pluggar som aldrig förr och många sena kvällar med böckerna och datorn har det blivit, och blir nog ett par till. Sen ska jag sätta mig på planet och dra en lång suck och förhoppningsvis sova resten av tiden i luften.
Idag är det ju alla hjärtans och jag o hjärtat ska fira litegrann. Att vi har varandra, att de här 3,5 åren har gått så himla snabbt med allt roligt vi har gjort o allt roligt som vi har framför oss. Det behöver ju inte vara alla hjärtans dag för att vi fira det, det gör vi nog lite hela tiden, men just en sån här fin dag kan man nog inte låta bli.

Hoppas alla fina vänner där ute har en underbar dag!


Det snurrar i min skalle

Kaffe, metodologiparadigmer tillsammans med föreläsningen imorgon om GUI. Alltså det blir lite snurrigt. Är för informationstörstande för att kunna syssla med bara en sak samtidigt. "Hmm vad betydde nu arbitrary.. Oj föreläsning 4 har kommit upp. Jaha där fick jag mail! Vad händer på facebook nu då? Godtycklig betydde det ja.." Men då blir det ju som det blir, snurrigt! Nu ska jag iväg på fika och vila huvudet. So long!


Vill inte idag

Ärligt talat, vilken seg dag! Jag har pluggat lite, jobbat nån timme, kollat igenom alla inboxar och föörsöker verkligen motivera mig till att skriva lite till på det där arbetet men det tar emot så himla mycket. Så fort jag sätter mig till rätta börjar vänsterbenet göra ont och ha sig vilket innebär att jag får mindre panik och måste massera det tills det går om. Köpte stödstrumpor inför resan igår. Provade dom och gick runt som en tant i ett par timmar. Kändes okej tror jag, i alla fall i vaderna. De övriga delarna av benen, typ låren kändes inte alls bra men för att slippa bry mig om det tänker jag att det kan ha varit en blandning av träningsvärk från gårddagen blandat med bakfylla. Känns ju ändå ganska logiskt.
Vad mår ett ben bra av egentligen? Cykling o promenader ibland tänker jag. Lite massage nån gång. Det borde räcka. Om minsta tillstymmelse till åderbråck skulle synas är det kört. Då blir det kniven! Kosta vad det kosta vill. Ja ja, det är lätt att säga nu.

Just det... tillbaka till pluggandet :(

Nördigt

Ikväll har det varit en sån där ovanlig fredagskväll. I alla fall hoppas jag det. När David är i Linköping med grabbgänget och gör stan osäker passar jag på att göra lite sånt där som man helst inte annars gör när det är dags för helg.
Har alltså suttit som en nörd med mina två datorer, den gamla och den nya. Ett nödvändigt ont eftersom jag har olika versioner av ett program i dem, men den gamla är för seg (läs: färdig för skroten) för att arbeta med.
David brukar skratta åt mig när jag sitter med de båda och programmerar. Ingen respekt för mitt framtida yrkesliv. Får även pikar för "den där nördtidningen" som kommer i brevlådan några gånger i veckan. SMP är fortfarande min morgontidning nummer ett, men med Computer Sweden (a.k.a nördtidningen) slipper jag lägga så mkt tid på att hålla mig uppdaterad om vad som händer i branschen. Några minuters bläddrande så vet man vad som är på gång. Och ja, jag förespråkar fortfarande pappersversionen, för snabbt bläddrande vid frukosten (liksom bara tänk att få äggskal i tangentbordet eller kaviar på skärmen).
Kunde i vilket fall säkert suttit hela natten med de där labbuppgifterna i programmeringen. Känns dock inte riktigt värt det efter en hel fredagskväll o med tanken att vara fit for fight på spinningen imorgon bitti.

Är dessutom helt slutkörd i benen. Tänkte först att det berodde på ett tufft spinningpass från i eftermiddags men undrar om det ändå inte är den där sprutan som sitter i fortfarande. Har varit lite skum i kroppen sen jag tog den.

Nähe, nu är det dags att sova. Gonatt hörni!


No iPad for me.


Blä

Jag skulle ju fortsatt vara lite produktiv idag. Var tanken. Men den där sprutan däckade mig totalt. Känns som hela vänster sida av kroppen blivit helt störd. O all energi är som bortblåst. Jag ger det en kväll sen är det dags att få lite gjort igen!

Spruta

Ah, nu är snart den här dagen också slut. Dagarna går verkligen snabbt! Men det gör i och för sig ingenting, desto snabbare sitter vi på flyget till varmare breddgrader. Har precis varit och tagit vaccinationssprutan så nu känns det inte långt borta.
Idag har jag varit på Lantmäteriet och jobbat. Eller ja, inte i deras tjänst, bara hämtat information i deras databas.
Blev lunch på Skåres sen för att det skulle bli lite roligare :)

In a winter wonderlandSol är härligt! Speciellt när man inte sett den på ett par månader.
Ny hårfärg har man också. Lite ljusare, lite blondare, lite mer guldigt.

RSS 2.0