Utklassning som vanligt

Åh jag är så trött just nu! Har sprättat upp gardiner (inte var dag för min del..) framför el Clásico. För ett år sen satt vi där i folkhavet! Messi, Messi, Messi!Ljus i husSitter och letar efter något trevligt weekendpaket man kunde boka framöver. Både jag och David har haft en ganska intensiv höst och de få tillfällen vi inte har något planerat är man väldigt trött.
Så länge man är uppe i varv känner man det inte men så fort det lugnar ner sig så sköljer tröttheten över en. Fast nu är det snart dags för julmyset och det är alltid uppiggande! I helgen blir det julstjärnor i fönstrena och fram med en massa ljus.

Wohoo!

Igår gjorde jag något impulsivt! Jag köpte en ny dator! En bärbar fin Acer Aspire, en sån jag ville ha med i5-processor, stor hårddisk, underbart tangentbord och ja snabb som tusan. Det man behöver utan tjafs.


Vilken skillnad mot den gamla! Tidigare fick man vänta in datorn när många processer var igång samtidigt, nu är det jag som inte hinner med! Det kommer bli en fröjd att jobba med mina skogsprogram i denna. 
Nu har jag tränat o duschat så snart bär det av mot Skåneland för att spendera helgen där. Synes! 

Efficiency

Effektivitet är mitt ledord.
Har varit väldans effektiv inom vissa områden denna veckan, inom andra mindre.
Uppdrag nr 1 är slutfört och jag har inte jobbat fullt lika mycket denna veckan så istället har det blivit uppladdning inför nästa veckas race. Uppdrag nr 2 here I come!
Idag har det pluggats, kollats lite skog, fixats med bokföring, ännu en preliminär självdeklaration, tränats, pratat med Skattverket, avstämning med kunden, lite till bokföring.. och nu är det kväller.
I måndags hade jag en ledig dag förresten! Planerade in den för några veckor sen för att peppa mig att orka hålla igång med plugget och jobbet. Marlene o jag drog till Ullared o shoppade litegranna. Man tror ju alltid att man ska handla hur mycket som helst. Men väl där blir man väldigt trött och köper mest det nödvändigaste (typ förbrukningsvaror). Det blev även en god fika med chailatte i pausen, inte fel alls. På hemvägen råkade jag köra fel med mammas lilla bil (vår förra) men det blev som tur var rätt ändå.

Dags att läsa lite sjukt tråkig kurslitteratur. Imorgon ska jag vara ännu mer effektiv hade jag tänkt.

Den gosigaste hunden


Skogen

David o jag har haft en mysdag ute i skogen med varm oboy och mätning. Jag plockade ihop en pysselpåse med en massa fin vitmossa, grönmossa, kottar och annat nice!
Vacker tragikFin låt. Veronica Maggios röst passar alltid ihop med Petters.

Höstmys med flingor utanför

Plugget har lugnat sig o jag trotsar jobbet denna veckan. Lite iaf.. :)
Kvällen har varit urmysig med trevliga vänner på besök! Gick igenom lite av helgens händelser som jag tyvärr inte kommer ihåg allt av. O så blev det lite chokladmjölk med marshmallows igen!


Mumma


Den här koppen och ett par tidningar har gjort mig sällskap ikväll.
Mysigt efter en mycket trevlig helg!

Orkidétips

Tidigare hade jag jätte svårt för att få mina orkidéer att blomma om. Men så fick jag lite tips om hur de ska vattnas och nu har nästan alla mina orkidéer nya stänglar och knoppar. Det är helt klart äldre damer som kan det där bäst, de har oftast stenkoll på hur blommor ska skötas för att bli fina.


Jag fyller upp diskhon med lite kall-ljummet vatten tillsammans med
nästan en kapsyl orkidénäring. Där i sänker man ner orkidéerna.


När krukorna fått stå och dra till sig ca 10 min tar jag upp dem och låter vattnet i krukan rinna ut.


Sen får krukan stå på diskbänken ett tag så att allt vatten får rinna ur.
Orkidéerna gillar inte att ha vatten kvar i sin innekruka nämligen.

VaggvisaJag vet inte varför men den här låten vill jag ha på hög volym en söndag i sängen, med solen som skiner in genom fladdrande gardiner i ett öppet fönster.

Monday bloody monday

Ny vecka, igen! Helgen blev något mer social än jag hade väntat mig, kul! En Askelycks-fika med Granath och efter det en snabb tur till Ikea med Jessica och Emma. Ett väldigt trevligt avbrott från alla timmar vid datorn. Blev också en snabb titt på nya Grand Samarkand och fika på Toftstrand på söndagen. O ändå hann jag jobba alla mina timmar och fixa klart min del av inlämningsuppgiften. Ibland hinner man mer än man tror. Men det är dumt att tro att man ska hinna mer än vad man gör, eller hur är det?

Idag var det tänkt att jag skulle jobba heldag (ca 8 timmar) men det första jag upptäckte när jag satte mig vid datorn var att Office-paketet hade gått ut. Jag visste att det var något jag hade glömt! Så istället för att tjäna in lite pengar fick jag börja leta efter nåt ställe som sålde Office 2010 med nedladdning direkt. Det var bara en som kunde erbjuda detta och det var givetvis Microsoft själva, för 1400 kr. Nej tack. Fick som tur var till slut tag på en trial som jag hoppas räcker minst en månad. Fram tills dess hoppas jag att kan köpa ett paket som hinner komma innan.
Efter en runda runt sjön med David och Louise ikväll blev jag så trött så det har faktiskt blivit lite tv-tittande för en gångs skull. Böda camping är 5:ans nya Ullared. Jag känner mig fortfarande inte lockad av campinglivet, tyvärr.RSS 2.0