Dagsutflykt

Min sista lediga måndag! Men det gör ingenting för efter två dagars jobb till har jag semester i nästan fyra veckor!
Egentligen skulle det bara varit två- tre men jag sa upp mig tidigare av lite olika anledningar (mest för att kunna samla kraft och hinna återhämta mig inför hösten som förhoppningsvis kommer innehålla en hel del jobb).
Dagen började med presentköp och en runda på stan + fika på Millas. Sen körde vi till Tingsryd och gick på Tingrsyds marknad (vet inte när jag var på en marknad sist?) och efter det loppis, en kik på Davids hus o skog som han o hans föräldrar köpt i Frösjöhult och en tur förbi Gårdsboden i Ugglekull (jag vet, roligt namn!). De är certifierade enligt KRAV och Svenskt Sigill och odlar alltså ekologiskt. Det blev jordgubbar och hallon som var riktigt gott med mjölk till kvällsmat.


Drive, drive, drive. Jag trivs fortfarande i nya färgen, tackar som frågar.Jordgubbar, hallon och marknadsgodis.

Bilder från veckanUtsikt över solnedgång på Spetsamossen, Växjö


Ett mystiskt gäng var ute på promenix


Stora mysiga blommor som växt upp utanför fönstret


Fika på Gemlas järnvägsstation. Borden var gamla symaskinsbord och glassen serverades i söta miniskålar. Ganska stor chokladboll fick man också.


Sista jobbveckan, snart semester!

Räknar ner dagarna till semestern och nu ...

img_7702 (MMS)

Räknar ner dagarna till semestern och nu återstår bara fem. Det jobbiga är att de går så långsamt när man väntar. Idag slocknade jag i soffan när jag kom hem o sov i flera timmar (o tur var det för de sista avsnitten av Lost visas nu!).  Igår var vi på en väldigt mysig picknick i Linneparken! Man skulle nog utnyttja parkerna i staden mer egentligen :)


Djupa funderingar

Alltså, är det någon som kan svara på om Slush Ice med cola-smak smakar som Calippo Cola, världens godaste isglass? Eller smakar det mest blask, vatten och smaktillsatser?


Lite förändring


Veckohandla

Vi skippade allsången och drog iväg på en liten mini-utflykt innan veckohandlingen (finns det nåt tråkigare..?) Råkade köra förbi Linnés trädgård som ligger vid Trummen och den var faktiskt riktigt mysig. De nybyggda lägenheterna i bakgrunden har verkligen fått en härlig liten oas. Letade efter Linnéorna men hittade inga, kanske inte är säsong för dom nu i hettan?

.. och en avslutande glass hos Thor.


Ledig dag

Idag kan vi prata om luftfuktighet! Men det gör vi inte. Kan bara konstatera att det är riktigt varmt och kvavt, så jag irrar runt i lägenheten som en förvirrad fluga som inte vet i vilket rum han ska landa i. Har hunnit jobba med Svefa och fixat alla de där sakerna man inte orkar eller hinner göra annars (typ rengöra sina skor..) Har till och med kladdkaka i kylskåpet och cheesecake från igår men det lockar inte riktigt. Värmen tar bort lite av matlusten/småsuget också, inget fel i det dock!

Igår var det VM-final och eftersom det betydde sista matchen på den här evighetslånga perioden av blockerad tv och vuvuzelos firade jag det med kvällsfika med några vänner. Spanien vann o det kan man vara nöjd med!
Granadan hade med sig en så söt liten blombukett! Var hittar man såna blommor? Kan ju vara så att jag inte letat men ändå. Band ett litet band runt för att gulla till det ytterligare.Energipåfyllning


Såna här dagar hoppas jag det blir många av i sommar!


Dave!


32 gradersdagar fanns det inte många av förra sommaren.
Jag har hört att det ska komma många om några veckor, ungefär när semestern börjar ;)
Vem som har dött/skitit ner sig på rutan kan jag inte svara på..

Jag är..

ungefär så här pigg idag.. Ser ni dom rödsprängda ögonen? Nä jag trodde väl inte det. 1 timmes snoozning blandat med nån typ av traktorkörning utanför fönstret innan jag såg mig besegrad och släpade mig upp till spisen för att koka ett ägg. Snart är det jobb igen, sen ledig dag imorgon och på söndag börjas det redan kl 6, huua.. Semestern är bara 4 eller kanske 3 veckor bort.Bloglovin igen

Ja, jag slarvade visst bort mig på Bloglovin.
Men nu ska det nog blir ordning på det igen!

Följ min blogg med bloglovin

Här händer det ännu mera grejer

För den som är intresserad ( I know you are!) eller bara har ögonen med sig har kanske lagt märke till några ytterst små, men ack så användbara funktioner på bloggen. De där orden under headern (Lines liv-bilden alltså) är inte bara där för att se fina ut. De är även högst användbara länkar till inlägg i den kategorin jag valt att lägga dem i. Nästa trevlighet är en sökfunktion längst ner i menyn som gör att man kan söka efter den där grejen jag pratade om att jag skrivit om på bloggen, eller något helt annat. Kanske kommer det mera, det får vi se :)

Här händer det grejer

En liten färgklick på bloggen och ny adress!

www.linesliv.se

är allt ni behöver komma ihåg!
Jag har nämligen gått och köpt mig en egen domän. Bra va!?

Seriously

Idag har jag hunnit med en himla massa. Konstigt vad tid man får över när man är själv! Har varit en tung (som i tungandad. Det kan man väl säga?) dag på jobbet idag och Bricanylen har fått åka fram några gånger. Jag tror det handlar om hur varmt det är och hur torr luften är men jag vet inte om det påverkar. Vissa dagar känns det som att man har andats in en hel mjölsäck i lungorna. Jag blir förbannad på att jag inte orkar nånting heller, eller iaf inte lika mycket som innan. Men när jobbet är slut och jag inte behöver vara i den miljön tror jag det kommer bli mycket bättre.
Läste en artikel innan om det här med stress, press och att ge sig själv egentid. Som jag skrivit tidigare är det otroligt viktigt för mig. Jag vet inte om alla fungerar som jag gör, troligen inte, men kanske är det någon annan som funderar i samma banor som mig.
Förra våren (snarare vintern, men skit samma) fick jag någon typ av nervsammanbrott och panik inför framtiden. Utbildningen närmade sig sitt slut och jag kände väldigt starkt att det inte var något jag ville jobba med. Ett nytt vägskäl i livet alltså. Jag klarade inte av alla krav och förväntningar både från mig själv och från andra på vad man ska uppnå och prestera. Något av det viktigaste för mig har varit att skaffa mig en utbildning för att bli tagen på allvar, liksom visa på ett papper att jag faktiskt kan något. Det hade jag uppnått då, men fortfarade fanns känslan av att det inte dög. Ingen förstod sig på vad jag hade läst.

Efter hundratals om och men och ett jobb som jag inte fick (tack gode gud för det) sejfade jag med att söka och påbörja en ny utbildning.  Återigen fick livet en ny mening och framför allt ett mål. Efter det har jag återigen hamnat i små perioder då det känts mindre bra och oftast har det haft att göra med känslan av att inte duga. Inte klara av så mycket som alla andra. Inte förstå hur man ska hinna plugga en massa, jobba en massa samtidigt som man ska sköta sitt hem, ha ett socialt liv o framför allt må bra och slappna av.
Nej det går inte, det fattar ju alla. O en av mina lösningar på det har varit att säga nej helt enkelt. Jag hinner inte allt jag vill, o jag vill inte allt även om jag hinner. Att tvinga sig göra saker som man inte har ork med, har lust med, eller tid med blir man ingen rolig människa av. Speciellt inte för sig själv. Det andra är att jag gör saker som jag verkligen vill, o att jag unnar mig saker när jag behöver. Det behöver inte vara shopping, men kan vara det. Helst unnar jag mig egentid, och jo, jag tycker faktiskt att det är väldans trevligt att umgås med mig själv ibland, när jag behöver det. Ladda batterierna lite och känna efter vem man är nu igen. Sen älskar jag och är tacksam för att jag har allt jag har. En underbar sambo, underbar familj o underbara vänner, en fin lägenhet o en fin bil. Jag kunde haft mycket mindre.

För att återkoppla till artikeln jag läste så satte den verkligen mina tankar på pränt och och kom med användbara tips som jag både innan och i fortsättningen försöker leva efter. Yvonne Brokvist som är vägledare i personlig utveckling skriver att måsten, borden, jämförelser och katastroftänkande (något jag blivit expert på) är de fyra största tankefällorna som vi alla fastnar i då och då... Det är klassiska tankefel som man måste bryta upp från och istället tänka på vad man vill göra och vad man själv mår bra av. Att ständigt gå runt och jämföra sig, sätta sig i den förlorande sitsen och ha dåligt samvete är destruktivt. Allmänkänslan går i botten och man mår sämre, Och låter man det pågå för länge bryts den fysiska hälsan ned vilket kan leda till depression och utbrändhet.
Eva Rusz (som de flesta känner till), är bland annat psykolog och kognitiv psykoterapeut säger att katastroftänkandet hindrar oss från att våga ifrågasätta, våga prova nya vägar och göra vad vi själva vill.
Det är något jag gärna hade blivit bättre på. Men man är så rädd att hamna i fel sits att man inte vågar kasta sig ut i spontanitet och se vart man hamnar.
Yvonne Brokvist och Eva Rusz ger de här tipsen på hur man kan bli mer harmonisk som människa:

Ompröva dina måsten, för allt som känns tungt måste ifrågasättas:
* Vad vill jag?
* Vem gör jag det här för?
* Varför är det så här?
* Måste jag verkligen?
* Vad är det värsta som kan hända?

Hur man tar sig ur stressen:
* Jämför dig bara med dig själv
* Bekräfta dig själv innan du går och lägger dig
* Undvik alla måsten
* Prioritera det du vill göra
* Våga skratta åt dig själv

O som ett litet avslut: Om man börjar se över hur man lever så kommer man inse att andras åsikter inte är speciellt viktiga egentligen.. 

 


Halmstad!

Helgen har spenderats i Halmstad, på ett jättefint hotell, en solig strand och mysiga uteserveringar. Det verkar som att den gav en hel del energi för direkt när vi kom hem diskade, vattnade o packade vi upp och 2 sekunder senare satt vi på cyklarna för en liten cykelutflykt. Söndagen avslutades alltså med lite sömn på en solig brygga, inte fel det heller!
Sånt jag gillar!


En blommande balkong och så pojken min.


Den fina vasen o blommarna jag fick av de superhärliga gästerna på midsommar. (Dom står än!)


Siden(!)-klänningen jag gått o tittat på hela våren fanns helt plötsligt till nedsatt pris och bara en kvar, i min storlek. Då måste det vara ödet!

RSS 2.0