Astrologi

Jag borde jobba med extrajobbet lite, men jag kan bara inte bli motiverad av att rota runt bland en massa prospekt på skogsfastigheter av krångliga mäklare just nu. Snart drar skolan igång igen och jag vill känna att jag kommer tillbaka med ny energi.

Tv:n står på och jag slökollar lite på Tyra Banks Show med en kopp kaffe. Där pratar dom om stjärntecken och hur mycket det utmärker en person vilket stjärntecken han/hon har. Var ju tvungen att kolla upp mitt eget som är Vågen (23/9 - 23/10):

"Den som är född i Vågens tecken trivs i glada och festliga sammanhang. En social, utåtriktad natur med god förmåga att knyta kontakter. I relationer och samarbete är Vågen diplomatisk och hänsynsfull, rättvis och välmenande. Vågen är mån om att göra ett gott intryck och är svag för smicker. Uppmuntran och gemenskap är viktigt för denna tillmötesgående, charmiga karaktär.

Skönhetsplaneten Venus styr över tecknet. Vågen har en dragning till festligheter av olika slag, glitter och nöjen. En livsnjutare med ett glatt sällskapsliv. Vågen är angelägen om att det ska väga jämnt i vågskålarna, inget får bli fel, å ena sidan men å andra sidan. Ambivalens och ibland dubbla budskap hör till bilden. Vågen kan ha svårt för att fatta beslut och är angelägen om att inte trampa andra på tårna.

Vågen har ofta god smak och intresse för kläder eller inredning. Att dekorera och pyssla faller sig naturligt för denna estet. Vågen tycker inte om bråk och stridigheter utan föredrar balans och harmoni. Det finns inte så många singlar födda i detta romantiska tecken. Om Vågen känner sig ensam dröjer det inte länge förrän tomrummet är fyllt. Tvåsamhet och gemenskap är viktigt för samarbetsvilliga, mjuka Vågen. En smula fåfänga hör till bilden. Vågen söker uppskattning och bekräftelse och har ofta ett fördelaktigt yttre.

Smidighet och anpassningsförmåga finns i stora mått. Vågen är lättsam, humoristisk och underhållande, men blir lätt rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Vågen har gott om list och taktik, och inga svårigheter med att linda andra runt sitt finger. En flexibel natur med glimten i ögat"

Det här kan man ju kalla en överdos av positiva egenskaper, eller komplimanger om man så vill. Men om man nu bara ser till det positiva kan jag nog känna igen några egenskaper som stämmer in ganska bra. Jag har svårt att fatta beslut och väger ofta in andras tankar och tyckande. Jag tycker det är väldigt viktigt att alla behandlas lika, att det alltid är "rättvist". Som man själv vill behandlas ska man behandla andra. Eller som jag ibland tänker "Som jag behandlar andra får jag räkna med att själv bli behandlad".
Fåfäng och livsnjutare, absolut! Jag vill gärna att varje dag ska kännas lyxig och gå att njuta av. Rastlös och uttråkad blir jag snabbt när jag är ensam även om jag ibland söker de ensamma stunderna för avkopplings skull. Pyssel, inredning o kläder vet ju ni som läser bloggen att jag alltid tycker är kul. Intressant är det, sen om det handlar om att man "klär sig" i de egenskaper man tycker passar eller om det faktiskt är sant att det påverkar vilket stjärntecken man är född i, det vet jag inte.
Var samtidigt tvungen att kolla upp hur mitt stjärntecken fungerar tillsammans med Davids och fick det här svaret:

När en Vädur och en Våg träffas blir deras naturliga skillnader tydliga. De båda äger kvaliteér som den andre saknar och med Vågens harmoni kan detta bli en relation av stor balans. De finns stora olikheter mellan dem, Väduren är självständig och Vågen är för partnerskap. Väuren är impulsiv och söker nya spännande projekt medan Vågen är obeslutsam och föredrar ett lugnt och försiktigt tillvägagångssätt.

Det bästa med relationen är den harmoni som föreningen kan ge upphov till. Att hitta en balans mellan sig själv och sin partner är lärande process för dessa två tecken. De båda bidrar med vad den andre saknar och här skapas då en vacker relation.Låter vettigt, även om David inte är den impulsiva (det är nog ingen av oss). Sen tror jag kanske inte heller att det är jag som står för harmonin, men att vi kompletterar varandra märks tydligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0