Helgen som gick

Utsikt över Växjö med en dubbel regnbåge (oh my god!) o en härlig kväll med Caj m.fl som hon gjorde väldigt fin!


För övrigt mycket sött! Söndagens utflykt med ett roligt gäng gick till Bergkvara gård och Den svenska tantens café o på kvällen var jag tvungen att baka maränger (Cajs marängtårta satte igång begäret igen). Förresten, om nån skulle undra varför jag bara tagit kort på kakorna så fick man inte ta kort på själva miljön på caféet. Ja o jag var den enda som höll det då hrrm.. Vad det gäller sista bilden så tyckte jag det kunde gälla i ett odiskat kök också :)

Vad händer?

Usch, nu ligger jag här igen. Snuvig o febrig med två nyintagna Alvedon i kroppen. Men så lätt tänker jag inte ge mig! Echinahaard o varmt citronvatten tillsammans med nån tablett till natten ska göra mig pigg som en lärka igen. Jag tycker jag har haft min dos av förkylningar i sommar. David säger att det är nåt fel på mig som är sjuk typ hela tiden. Jag säger istället: Ge fan i att smitta mig, alla snoriga människor! Jag är ju lite klen.

Skit med..

Man märker att det inte är sommar längre när orkidéerna dör på grund av att de stått ute på balkongen eller vid ett öppet fönster.. Anledning till att köpa nya?


Fredag 27 augusti

Ja, jag har verkligen haft tid att blogga idag. Men det är inte så mycket jag har kommit mig för. Halva dagen har jag suttit i telefon tror jag, en tredjedel av dagen har jag fixat grejer till jobbet o plugget, b.la försökt få min webmail till jobbet att funka utan framgång. En fjärdedel sov jag bort redan i början av dagen.. o den resterande tiden ska jag lägga på att försöka få nåt gjort med jobbet. O som belöning för den minimala ansträngningen blir det ett glas rött och Tartufo från Venezia medan regnet öser ner utanför. Köpte pizza där innan o Gambero var underbart god som alltid. Imorgon blir det lite fest o det ska bli riktigt kul, ser fram emot det.

PS. Ser att jag har ungefär samma hårfärg som Carrie i den första Sex & the City-filmen efter att hon färgat håret för att slippa bli igenkänd. Ja.. man får ha tv:n på när man ska fokusera..


Astrologi

Jag borde jobba med extrajobbet lite, men jag kan bara inte bli motiverad av att rota runt bland en massa prospekt på skogsfastigheter av krångliga mäklare just nu. Snart drar skolan igång igen och jag vill känna att jag kommer tillbaka med ny energi.

Tv:n står på och jag slökollar lite på Tyra Banks Show med en kopp kaffe. Där pratar dom om stjärntecken och hur mycket det utmärker en person vilket stjärntecken han/hon har. Var ju tvungen att kolla upp mitt eget som är Vågen (23/9 - 23/10):

"Den som är född i Vågens tecken trivs i glada och festliga sammanhang. En social, utåtriktad natur med god förmåga att knyta kontakter. I relationer och samarbete är Vågen diplomatisk och hänsynsfull, rättvis och välmenande. Vågen är mån om att göra ett gott intryck och är svag för smicker. Uppmuntran och gemenskap är viktigt för denna tillmötesgående, charmiga karaktär.

Skönhetsplaneten Venus styr över tecknet. Vågen har en dragning till festligheter av olika slag, glitter och nöjen. En livsnjutare med ett glatt sällskapsliv. Vågen är angelägen om att det ska väga jämnt i vågskålarna, inget får bli fel, å ena sidan men å andra sidan. Ambivalens och ibland dubbla budskap hör till bilden. Vågen kan ha svårt för att fatta beslut och är angelägen om att inte trampa andra på tårna.

Vågen har ofta god smak och intresse för kläder eller inredning. Att dekorera och pyssla faller sig naturligt för denna estet. Vågen tycker inte om bråk och stridigheter utan föredrar balans och harmoni. Det finns inte så många singlar födda i detta romantiska tecken. Om Vågen känner sig ensam dröjer det inte länge förrän tomrummet är fyllt. Tvåsamhet och gemenskap är viktigt för samarbetsvilliga, mjuka Vågen. En smula fåfänga hör till bilden. Vågen söker uppskattning och bekräftelse och har ofta ett fördelaktigt yttre.

Smidighet och anpassningsförmåga finns i stora mått. Vågen är lättsam, humoristisk och underhållande, men blir lätt rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Vågen har gott om list och taktik, och inga svårigheter med att linda andra runt sitt finger. En flexibel natur med glimten i ögat"

Det här kan man ju kalla en överdos av positiva egenskaper, eller komplimanger om man så vill. Men om man nu bara ser till det positiva kan jag nog känna igen några egenskaper som stämmer in ganska bra. Jag har svårt att fatta beslut och väger ofta in andras tankar och tyckande. Jag tycker det är väldigt viktigt att alla behandlas lika, att det alltid är "rättvist". Som man själv vill behandlas ska man behandla andra. Eller som jag ibland tänker "Som jag behandlar andra får jag räkna med att själv bli behandlad".
Fåfäng och livsnjutare, absolut! Jag vill gärna att varje dag ska kännas lyxig och gå att njuta av. Rastlös och uttråkad blir jag snabbt när jag är ensam även om jag ibland söker de ensamma stunderna för avkopplings skull. Pyssel, inredning o kläder vet ju ni som läser bloggen att jag alltid tycker är kul. Intressant är det, sen om det handlar om att man "klär sig" i de egenskaper man tycker passar eller om det faktiskt är sant att det påverkar vilket stjärntecken man är född i, det vet jag inte.
Var samtidigt tvungen att kolla upp hur mitt stjärntecken fungerar tillsammans med Davids och fick det här svaret:

När en Vädur och en Våg träffas blir deras naturliga skillnader tydliga. De båda äger kvaliteér som den andre saknar och med Vågens harmoni kan detta bli en relation av stor balans. De finns stora olikheter mellan dem, Väduren är självständig och Vågen är för partnerskap. Väuren är impulsiv och söker nya spännande projekt medan Vågen är obeslutsam och föredrar ett lugnt och försiktigt tillvägagångssätt.

Det bästa med relationen är den harmoni som föreningen kan ge upphov till. Att hitta en balans mellan sig själv och sin partner är lärande process för dessa två tecken. De båda bidrar med vad den andre saknar och här skapas då en vacker relation.Låter vettigt, även om David inte är den impulsiva (det är nog ingen av oss). Sen tror jag kanske inte heller att det är jag som står för harmonin, men att vi kompletterar varandra märks tydligt.

Så här kom jag hem idag

img_0269 (MMS)

Så här kom jag hem idag.  Som en liten kastanj hösten till ära :)


BlomsterpysselAtt köpa sockervadd

Som alla vet så är sockervadd, eller spunnet socker som det heter på götelaborgska, det godaste som finns! Det ska vara alldeles nygjort och nästan ljummet, allt vad sockervadd på burk heter går bort direkt! En av anledningarna, eller okej den enda anledningen, till att det blev en tur till Liseberg var givetvis sockervadden. Vi  bodde som sagt granne med nöjesfältet och det fungerar ju liksom inte att bara gå förbi där varje dag och känna den ljuvliga doften av sockervadd utan att få något. Nä, så jag skulle såklart ha en strut!


Den som väntar på nåt gott..


Suck.. så lång tid det tar!


Vilken glädje!


Ett lass servetter och förväntan är stor


Såå gott!! och stenkoll på servetterna
(som om de skulle kunna torka bort allt sockerklisterkladd)


Jätte kul, David!

Turister i Götelaborg

Är hemma från fyra härliga dagar i Göteborg. Känns väldigt lyckat då vi hann se o göra allt det där vi hade tänkt + att ändå slappna av o gotta sig i en himmelsk hotellfrukost varje morgon.. mm!


Vi bodde på det lilla hotellet Gothia Towers med cirkus 23 våningar i det västra tornet
Utsikt från hotellrummet som låg på 15:e våningen
Andra dagen, redo att ta stan i besittning

 
Först, inspektion                            Ett första steg... 

  
Sådär ja                                        Då var man redo...


.. att inta Universeum, inte bara för barn (?!)


Första djuret vi såg: en and som dricker Fanta


Väl inne, regnskogen!


En groda som inte hade sin bästa dag


Regnskogen igen, denna gång med stupet ner till krokodilerna


Överallt fjärilar som flög runt. Den här pajsaren heter Ugglefjäril, bara så rätt!


Stirriga fåglar som åt nötter ur hundmatskål


Maneter som sladdrade runt


.. o så hittade vi Nemo också


.. o den här lilla sötnosen


Nähe, dags för något annat. Liseberg! David tar ett snack med en gammal götelaborgare


Lisebergsbanan avklarad. Nästa, 3D-bio med sköldpaddor


David trodde att han vann högsta vinsten, en gigantisk Dumle


Men det förstår ju alla...


.. att det var jag! På andra försöket till och med!


Tredje dagen, solen skiner. Redo för nya äventyr


Ja, jag också


Ska bara smygta en bild först.. på väskan alltså


Paddan it is!


Taggad!


Vår guide för dagen. Coola glasögon och mycket göterborgshumor


Mer turist än så här blir man inte!


Dags för ett av de mer spännande momenten, bron kallad Osthyveln.

David o jag funderade på hur man gör om man helt enkelt inte kan böja sig ner mot golvet, slänger dom av en då? Fanns även en annan bro, kallad Frisören, dock inte lika låg. Här var det även dags för en dos göteborgshumor á la: "Här får man akta sig annars är det klippt!" och "Det var på håret!", "Tur att vi åker hårisontellt" och favoriten "Det var hårfint det där".


Det bästa av allt, lastfartygen och KRANARNA!
Ja just det, David Guetta åkte med vår båt


Nu snackar vi! Woohoo!


O det här tänkte jag nästan hoppa av för! Så himla häftigt!
Göta Verkens flytdocka där de lagar stora fartyg


Bra

Jag har det väldigt bra just nu! Ligger nerbäddad i mjuka sköna sängar o tittar på film, efter ett bad o god mat. Alltihop med utsikt över staden från 15:e våningen. Dagen har varit mysig men ändå händelserik o fylld med kärlek.

Det är inget skryt eller så. Men bland annat det här ska jag titta tillbaka på under nån mörk o tråkig dag i höst och påminna mig om varför jag har mina mål och varför man ska kämpa på.

Nu börjar filmen igen! Uppdatering med bilder kommer senare.

MysSnörvlig fortfarande så avstod en drink ute ikväll. Fick istället för mig att städa balkongen, slänga gamla blommor och göra det lite sensommar-mysigt. Det var ungefär vad jag orkade. Tänkte rensa ut garderoben med men jag vet inte, det kanske blir en annan dag. Till måndag ska jag vara frisk som en nötkärna igen, så är det bara. Längtar!


Hur gott?Nyplockade, rensade kantaraller, salt & peppar (vit o svart + lite vitlöks) tillsammans med matlagningsgrädde på en bit kavrig. Gott!! 

Han vet

hur man gör en sjukling glad!
Ligger hemma i soffan och snörvlar och förbannar det faktum att man blir sjuk när det är semester o man har så mycket i tanken som man vill hitta på. Då kommer pojken hem med en present bara så där, för att jag är sjuk o för att vi ska ut o fira ikväll (om jag har piggnat till tills dess).Så himla fin, nyinkommen o i alldeles rätt storlek! Tack älskling!

 


Dålig uppdatering

Jag överdriver inte precis mina inlägg här på bloggen. Men... Det är ju SEMESTER! Då tar jag semester från allt, dvs. skolan, sommarjobbet, extrajobbet, träningen, bloggen, matlagning.. Ja inte för att jag lagar överdrivet mycket mat annars heller men nu är det verkligen svårt att hitta motivation och inspiration. Ingenting känns ju gott heller! Jo nr 24 från Spice and Rice är alltid gott, prova det :)

Jag har åkt på en riktig förkylning nu med. I tisdags morse när vi skulle köra upp till Linköping vaknade jag med en svullen ond hals. Echinagaard, alvedon och halstabletter lyckades ändå fixa en väldigt trevlig dag i Linkan. Hann med en snabb fika med Maria och fick god mat hos Andréas och Anna i deras fina lya!
Igår däremot blev det bara alvis, te och sängen med en bra bok. Har precis läst ut Svinajakten av Anna Bovaller. Till min glada förvåning utspelade den sig på Österlen så många av platserna som nämns hade jag bra koll på. En lagom spännande sommarbok, läs den!

För att försöka piggna till från förkylningen idag blev det fika på Toftastrand (en maräng och nån slags chokladkaka med kokostäcke, mums!) och efter det en runda till MediaMarkt för att se om dom hade nån vettig dator hemma. Min gamla HP börjar längta till pensionen (när infaller den egentligen för en dator?) och om jag ska kunna plugga o jobba en hel del hemifrån i höst behöver jag nån som åtminstonde klarar av att ha Explorer öppet samtidigt som jag kör nåt annat program. Jag fick prata med nån säljargrabb som verkade kunna mer än vilken färg datorn hade o han sa att nya Acer  Aspire Timeline precis hade kommit in. Dock var den slut i Växjö men fanns i lager i Göteborg som vi ska till på måndag.


En semestervecka som gått

Innehållandes Karlskrona, Malmö, Lessebo och Karl Oskar-dagarna med mycket vin o prat med härliga vänner, The Ark på torget och Pauline på dansgolvet :)


Så här sa David till mig i morse..


RSS 2.0