Äntligen kväll

Sitter och mumsar på en lite bortglömd favorit, minicheescake med vaniljkesella, smulad digestive och bär (denna gången blåbär och smultron) och slappnar av. Ska blir skönt med helg nu, fast veckorna går så fort som de gör. David ska på svensexa i helgen och jag ska träffa familjen, jobba lite, plugga lite och ta tag i de numera utdöende blommorna på balkongen. Penséer har ju en förmåga att förväxa sig och de små påskliljorna är bara små torkade streck. Men jag har ju som sagt smygshoppat lite sommarblommor som kommer hålla sig sommaren ut förhoppningsvis.

Nattetid

..är ofta tiden man finner för det man inte hinner dagtid. Kanske för att den tiden egentligen är reserverad för allas vår skönhetssömn. När den nu inte infinner sig i tid får man helt enkelt chansen att skriva ett inlägg. Eftersom jag inte bidragit med så mycket text senaste veckan passar ju det alldeles perfekt.

Jag har börjat jobba lite igen. Mot min vilja kan man säga fast ändå inte. När jag fick förfrågan så tackade jag först nej eftersom jag kände att pluggandet kommer kräva så pass mycket tid nu under våren att jag inte kan lägga några heldagar på ett kontor också. Men en vecka senare blev jag uppringd igen med ett bedjande så jag kände att jag inte hade något val egentligen. Förutsättningen var att jag fick jobba hemifrån så det är alltså vad jag fyller min fritid med nu. Förutom träning då, benen värker en del efter spinningpasset innan ikväll. Men bättre att det gör ont av den anledningen än någon annan. Har till viss förtvivlan upptäckt att mitt arv har börjat ge sig till känna i form av onda och domnande ben om man har suttit eller legat för länge på samma ställe. Men har bestämt mig för att försöka röra mig så mycket jag kan för att slippa proppar o annat skit. Det vill man inte ha!

Ska bara..Nä jag kunde inte låta bli. Kom hem med en påse nya blommor till balkongen. Nu ska jag bara försöka få ihop lite tid till att plantera dom också.

Vårfika i Sandsbro
Helgen i skogen

Helgen spenderades med frisk luft ute i skogen med b-friend, hans päron och lilla Loffe.
Huvudsysslan var granplantering men eftersom Loffe är väldigt sällskapssjuk och gärna ville dricka av det giftiga vattnet som granplantorna stod i blev det några promenader för oss i skogen istället. Lyckligare hund får man leta efter. Han är nog skapt för att springa fritt bland träden! Annars blev det årets första grill i helgen, underbart gott!

Vi satt och pratade lite om vilka smek- och öknamn folk får och vad man egentligen blivit kallad för. När man som jag heter Caroline blir man oftast "Carro" och jag undrar om det är nån Caroline som egentligen vill bli kallad det? Vill man vara min vän låter man bli iaf, hehe. Många namn hänger ju kvar sen folk var små och inte riktigt kunde säga sitt eget namn, och kallade sig själva för nåt bebisnamn. Andra får namn relaterade till sitt yrke eller var de kommer från. Vi kom in på en historia om en man som för längesen arbetade med att tömma latriner/dass. Han kom givetvis från landet och där hade någon med en gnutta humor gett honom (ök-)namnet Rövkikarn. Tömmer man dass antogs man också kika upp i hålet på den som satt där. Hans son blev därför kallad Rövkikarns pöjk, ett namn som hängde kvar långt upp i vuxen ålder. Med tanke på det kan man kanske tåla ett och annat "Carro" ibland.

Loffe-bilder från helgen bifogas! Sho sho shoes

Det börjar bli lite varmt när man cyklar hem på eftermiddagarna. Speciellt när man på morgonen klätt sig duktigt i vinterjacka, pannband, handskar och stövlar. Efter en inventering i skogarderoben (källaren alltså) insåg jag att det var brist på tygskor, som såklart är perfekta vår/sommar/höst-skor. Nere på stan blev det lite gluttande i några butiker vilket mest byggde upp en lätt aggressivitet pga att alla tygskor jag provade såg ut som Långbens båtar på mina fötter. Inte snyggt. I tredje butiken gillt blev det storslam och jag slog till på två par.
Måste testa av läget lite men det var såna där som jag gillade direkt när jag såg dem, och då brukar det vara bra.
Okej, jag bjussar på ett par bilder med:
Hello sunshine


Underbar dag idag med! Jag sitter dock inne på ett varmt bibliotek utan ett uns syre tillgängligt. Däremot har vi varit duktigt effektiva idag så den där solen kändes ändå värd att offra för en dag. Ligger ett antal dagar före i planeringen och det är alltid trevligt för en lättstressad person som mig. Men det här med att planera upp minst en månad i förväg är nog inte helt fel. Man vet vad man ska göra och man "måste" göra det också. Good shit!


Vitsipporna är på gång, något fint att titta på när man cyklar hem.


Sicken dag..

.. helt underbar! Ja alltså det kunde man inte tro, med tentaplugg och allt. Har SQL(ja ni börjar väl bli trötta på detta tjatet nu)-tenta på onsdag nästa vecka. Riktigt klurigt för man vet inte riktigt vad man ska plugga på så jag pluggar på i stort sett allt. En gammal tenta skulle läggas upp men den har inte setts röken av.
I alla fall så har det varit en underbar solig dag som började med frukost på balkongen och en tidning. Sen pluggande med boken på samma balkong, en runda runt sjön och sist men inte minst middag på balkongen.
O nu ska jag äta jordgubbar framför Greys Anatomy. Hur göttigt kan man ha det?


Vårsol


Gassande sol på balkongen igår. Efter prinsessfika med Granath :)

Jurassic fart

Lite söndagshumor :)
Fullt upp!

Det är mycket med plugget nu igen. Vi håller på att slutföra vårt lilla projekt med en databas till ett fiktivt företag, denna gången en resebyrå. Hela förmiddagen idag och igår har gått åt till grovjobbet, det vill säga mata in värden i tabellerna. Allt är gjort i MySQL, ett riktigt grundjobb alltså. Jag hade gärna använt mig av Access nu men det blir i nästa projekt. Imorgon (och ikväll var det tänkt) ska vi testa om den håller och om det går att få ut all information som företaget behöver. På föreläsningen idag vi fick vi veta att vi ska köra igång ett nytt jätte-projekt med start idag och denna gången med ett verkligt företag och vi ska lämna in hur mycket som helst inom bara ett par veckor.. pust!
Men jag vet att vi kommer fixa det, lite blod svett och tårar bara så är vi i hamn igen! Det är rätt roligt iaf, och det är kul att se när resultatet växer fram och det faktiskt fungerar.

                          

När jag kom hem idag bestämde jag mig för att sätta igång direkt och började med att hämta hem beta-versionen av Office-paketet 2010 så att jag skulle få tillgång till Microsoft Access. Lätt som en plätt? Nej. Tog bara 5 timmar och massor med ominstallationer. Nu äntligen sitter jag med ett nytt o fräscht paket och är lycklig men trött. Härligt eftersom jag haft 2003-versionen innan och den känns lite dammig.

Annars då? Jag har ju kört lite OCM några gånger och har märkt att huden trivs riktigt bra. Efter lite skönhetssömn vaknar man upp med en trevlig och slät hy som känns mer "mättad" än tidigare. Efter ansiktstvätt tar jag Aloe Vera-gel och Jojobaolja. Tänkte fortsätta testa det ett tag nu så skriver mer om resultatet sen. 


Sista dagen ledigt

En skön långledighet är över och imorgon börjar "allvaret" igen. Känns ändå ganska okej med tanke på att det är exakt två hela månader kvar bara. Sen blir det en veckas semester innan sommarjobbet drar igång o sen ska jag bara njuta i ungefär 3 veckor. Vi har inga direkta planer till sommaren än men det finns mycket jag kan tänka mig. Hurtigruten hade ju varit drömmen men det kostar en hel del och i och med att vi har en Thailandsresa i antågande så blir det inga gigantiska utsvävningar denna sommaren. Men kanske en biltur i Norge, eller nån weekend i Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn. En tur till Ystad Saltsjöbad ska det iaf bli har jag bestämt. Känns helt okej att inte boka upp för mycket heller utan köra lite oplanerat och ta dagen som den kommer, beroende på väder och så.

Idag har vi varit och firat storasyster på hennes födelsedag! Hon blir bara yngre och yngre för varje år, konstigt va? :) Sötnosarna Emma och Nellie höll igång som vanligt och jag fick höra att jag läste sagoböckerna helt fel o lyssna på superkatten Jansson :)


Svårt att hålla ögonen öppna..

Ja sömnen är nära nu, men tänkte vara en trevlig bloggare och ge mina läsare (förvånansvärt många under påskhelgen) ett litet inlägg att slöläsa.

Dagen har spenderats med släkten och en hel del mat, som vanligt. Det är ett fördärv det där, mat och fika, tårta och fika igen. Man måste ju helt enkelt gå hem o ta sig ett litet glas rödvin för att smälta allt. Mormor blev väldans glad för den lilla påskbuketten jag slängde ihop o sånt är ju alltid roligt.
Igår blev det en hel del kortspel med våra lite äldre vänner (släktingar) och givetvis en hel del fika och mat. Jag är ingen vän av varken sällskapsspel eller kortspel. Eller rättare sagt jag hatar det. Men det finns två spel, ett av vardera sorten som jag kan acceptera och till o med tycka är roligt. Det ena är Monopol (sällskapsspel givetvis) och det andra är Sjua (kortspel). Igår spelades Sjua hela sena kvällen o jag vann en gång. David vann den andra så det kändes jämnt och bra.

Lovers, nu får ni hålla tillgodo så skriver jag nåt imorgon igen! Sov sött!

RSS 2.0