Recept för den som gillar't

Jag har fått en del receptförfrågningar från helgerna som varit så vad kan vara bättre än att lägga upp det här? :)
O eftersom det är jag så börjar vi med efterätten.


Systrarna Eisenmans mini-biskvier
Cirka 30 st
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader

Ingredienser
2 äggvitor
400 g mandelmassa, riven

Citronsmörkräm:
100 g smör, rumsvarmt
1 ½- 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
1-2 msk hallon, mixade till puré
ca 250 g vit choklad, finhackad

Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda i 8-10 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspappret med biskvierna på och skölj plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspappret på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna. Lägg över dem på ett galler för att kallna.

Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp. Ställ biskvierna i frysen.

Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut biskvierna ur frysen efter ca 20 minuter och doppa sidan med smörkärm i den smälta chokladen. OBS! Chokladen får inte vara varm, då smälter smörkrämen. Låt stelna i kylen och förvara kallt.



Mini-pajer med fetaost
Cirka 16 st
Ugn: 225 grader

Ingredienser
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g Arla smör
3/4 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt

Fyllning:
100 g Apetina
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Kelda Matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.



Baconpotatismajo
Cirka 8 portioner på buffé

Ingredienser
2 pkt bacon
1 gul lök
600 g potatis, kokt
50 g sockerärter
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 tsk cajunkrydda
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Skär baconet i bitar. Skala och grovhacka löken. Stek bacon och lök tills baconet fått fin färg och löken mjuknat. Låt rinna av på hushållspapper.

Skär potatisen i tjocka skivor. Strimla sockerärterna. Blanda majonnäs och gräddfil. Krydda med cajunkrydda, salt och peppar. Vänd ner bacon, lök, potatis och sockerärter, spara eventuellt några strimlor till garnering.


Mammas recept på tårta har jag inte fixat än men lägger upp så fort jag har det.

Kommentarer
Postat av: Caj

mumselimums!!:)

2010-10-14 @ 20:17:32
Postat av: Therése B

Haha vart kom överskriften på din blogg ifrån.. Lines Liv det er en kvinne..=) roligt!

Tack för recepten.. Godnäde godnäde

2010-10-15 @ 00:14:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0